Web Thunder залови 200 пратки с наркотици, пласирани чрез Darknet

  • 07 юли 2022 13:40

  • 432
  • 1
Web Thunder залови 200 пратки с наркотици, пласирани чрез Darknet
© Novini.bg/Canva

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг. кхат откриха митнически служители в близо 200 пощенски пратки, съобщиха от Агенция "Митници"

Задържанията са осъществени в периода 07-17.06.2022 г. в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез  Darknet и пратки “Web Thunder’’, проведена от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и под ръководството на Софийска градска прокуратура. 

Спипаха 18 кг марихуана

В рамките на операцията митническите служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са засекли и са предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки. 

Установено е, че съдържанието на пратките - малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им  - крайни клиенти в САЩ, Европа и Австралия.

Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия. По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават. Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция. 

Като обвиняем  е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества – престъпление по чл.242, ал.2, пр.2 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НС.

Работата по случаите продължава.  

Радина Лазарова
432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.07 | 14:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини