Надежда Йорданова разкри дали са водени с нея разговори за новия кабинет

  • 07 юли 2022 09:19

  • 1076
  • 7
Надежда Йорданова разкри дали са водени с нея разговори за новия кабинет
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Нека да припомним, че едно от основните основания за предсрочно освобождаване на главния прокурор са незаконосъобразни методически указания във връзка с транспортните престъпления. Там има объркване на понятия и съответно при тяхното спазване има съдебни решения, в които се вижда незаконосъобразния подход. Нещо повече - г-н Гешев сам е отменил тези методически указания. Именно затова аз считам, че главният прокурор, който заема тази позиция в момента, трябва да освободи - не може с тези незаконосъобразни методически указания ти да указваш как да работят прокурорите и ти да очакваш законосъобразни действия. Това заяви правосъдният министър Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. преди заседанието на ВСС.

По думите ѝ механизмът за разследване на главния прокурор, законопроект на Министерството на правосъдието, е във финалната си фаза. "На път за тук проверих докъде върви правно-техническото оформяне на текстовете. По няколко въпроса работната група не стигна до решение. В части на законопроекта ще започнат публични консултации. Имайте търпение - до края на седмицата ще видите текстове", обеща правосъдният министър.

Тя заяви, че разговори с нея за новия кабинет не са водени.

Гешев: Тази съдебна реформа цели да се овладее прокуратурата

Тя коментира и тежката катастрофа в София от шофьор рецидивист, което причини смъртта на две млади жени. "Не строгостта на наказанието, а своевременното разследване и налагането на наказание всъщност имат своите последици. В този трагичен инцидент виждаме поредица от откази и неспособност за прилагане на закона от поредица от институции. Ще разгледаме предложенията, част от тях противоречат на Европейската конвенция по правата на човека - именно от гледна точка на МПС, там трябва да се търси друго решение. Главният прокурор е време да заеме позиция. До преди няколко седмици той каза, че това, което е предложил към НС, е експертно мнение - сега се оказва, че като НС не ги е разгледала не си е свършила работата. Нека да си изясни своята теза", обърна се задочно Йорданова към главният прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че днес Пленумът на Висшия съдебен съвет ще разглежда искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Досега министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова предприе всички възможни законови стъпки. Предложението ѝ, както и на проф. Янаки Стоилов, за предсрочно освобождаване на Иван Гешев е първа точка в дневния ред на ВСС.

Калина Христова
1076 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Надка миячката

2022.07.08 | 00:12

7
Наде - ама ти с твоя кокоши мозък и за миячка на чинии в някоя долнопробна кръчма не ставаш. Освен да въртиш кавали на кривоносия Мравояд за друго не не те бива. Бах ти грандиозната излагация - нормалните хора си подават веднага оставката в такива случаи.
Гост

2022.07.07 | 10:05

3
Тази женица къде е работила като юрист?!?!?!. Какъв стаж има?!?!??! Тя и другата от ИТН , даже и името и се забравя, ако не е написано, са срам за юристите .

2022.07.07 | 12:15

6
От публикациите в СМИ проблясвя, че тя освен като секретарка на Иванов изпълнява и функцията на интимна негова партньорка. Май, че това е всичко.Общо взето излиза, че това е правителство на любовниците.
PaulaFox

2022.07.07 | 11:45

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.07 | 10:05

4
Истински професионалист
Гост

2022.07.07 | 10:05

2
Тази женица къде е работила като юрист?!?!?!. Какъв стаж има?!?!??! Тя и другата от ИТН , даже и името и се забравя, ако не е написано, са срам за юристите .
народен глас

2022.07.07 | 09:47

1
изчезвай пиги неставаш

Добави коментар

Водещи новини