Прокуратурата търси съдействие от британските власти по дело за блудство

  • 05 юли 2022 17:23

  • 415
  • 1
Прокуратурата търси съдействие от британските власти по дело за блудство
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Българската прокуратура е отправила молба за правна помощ до британските власти за извършване на следствени действия, свързани с дело за блудство. Това съобщи пред репортер на БТА говорителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова. 

Става дума за 43-годишния британски поданик Даниел Хъл, когото през 2019 година Районна прокуратура – Сливен предаде на съд за извършване на блудствени действия спрямо осем момчета  в сливенския квартал „Надежда“.

Блецова припомни, че производството за блудство е било прекратено, защото всички свидетели са се отметнали от показанията си. Хора от квартала тогава дори излязоха на протест в защита на Хъл, който е бил пастор там.

Към британските власти са отправени искания за следствени действия, свързани с разпити на свидетели в чужбина, но те все още не са изпълнени, посочи Блецова, а делото е висящо.

Потвърдиха 10-годишна присъда на французин за блудство и създаване на порнографски материали у нас

През 2016 година мъжът е издирван с европейска заповед за арест от Великобритания във връзка с разследване за сексуални престъпления.

Междувременно от Окръжният съд в Сливен съобщиха, че спрямо Даниел Хъл е постановена присъда за данъчни престъпления – не е декларирал и платил данъчни задължения в големи размери – 3774 лв. След като е внесъл необявеното данъчно задължение с лихвите, той е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба в размер на 1000 лв.

Константин Тодоров
415 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 19:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини