Районният съд във Варна осъди мъж за купуване на гласове

  • 04 юли 2022 15:33

  • 392
  • 2
Районният съд във Варна осъди мъж за купуване на гласове
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Районният съд във Варна осъди 29-годишен мъж от крайморския град за купуване на гласове, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция. 

По силата на постигнато между страните и одобрено днес от съда споразумение, мъжът е признат за виновен за извършването на престъпление против политическите права на гражданите. Закононарушението е извършено през ноември миналата година в кампанията за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание.

В условията на продължавано престъпление за времето от 4 ноември до неустановена дата преди самия изборен ден, 29-годишният подсъдим с две отделни деяния предложил на двама души имотна облага – парична сума от по 40 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на конкретна политическа коалиция, регистрирана за съответните избори. 

Спецакция срещу купуване на гласове в Нова Загора

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Съгласно одобреното от съда споразумение, той следва да търпи наказание от 6 месеца "лишаване от свобода", чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Константин Тодоров
392 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.04 | 13:28

2
Защо толкова се бавят тези присъди на купувачите на гласове? не може ли за 24 часа, бърз съд да ги осъди?
PaulaFox

2022.07.04 | 19:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини