Служител в Министерство на правосъдието получи акт за извършено нарушение

  • 17 юни 2022 09:35

  • 480
  • 0
Служител в Министерство на правосъдието получи акт за извършено нарушение
© Novini.bg/Canva

След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), е съставен акт за извършено административно нарушение от длъжностно лице в Министерството на правосъдието (МП). Това съобщиха от прокуратурата.

През март ВАП сезира Главния инспекторат на Министерския съвет за проверка, свързана с евентуално извършено нарушение от длъжностно лице от МП. На основание на Административнопроцесуалния кодекс (АПК) от ВАП е изготвен протест против заповед на министъра на правосъдието, издадена по Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

Стават ясни резултатите от финансовата проверка в затворите

В хода на проверката от инспектората е установено, че директорът на дирекцията „Правни действия“ към МП е извършил нарушение, като не е изпратил на съда в определения от закона тридневен срок жалба и протест, заедно със заверено копие от цялата преписка по издаването на акта на съда.

В доклад, изпратен до ВАП от МС, е отразено, че на длъжностното лице е съставен акт за установяване на административно нарушение за едно от посочените административни нарушения, свързано с неизпращане на протеста на прокуратурата в законоустановения срок до съда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
480 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини