СГП се самосезира за незаконните погребения край с. Клисура

  • 02 юни 2022 16:03

  • 530
  • 1
СГП се самосезира за незаконните погребения край с. Клисура
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 31.05.2022 г. Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по реда на надзора за законност във връзка с установените данни за незаконни трупополагания в землището на с. Клисура, Столична община, район Банкя. Данните са разкрити по наказателно производство, наблюдавано от Софийска районна прокуратура и добило широк обществен отзвук. В хода на разследването по досъдебното производство са разкрити общо 13 трупа на лица. Наличните данни за нарушени граждански права в този случай обуславят необходимостта от намесата на прокуратурата и по реда на надзора за законност.

Предстои да се извърши комплексна проверка, като се предприемат всички необходими действия и се изпълнят дадените от СГП указания. По случая са изискани материалите от наказателното дело, наблюдавано от СРП, и ще се възложи проверка на Столичния инспекторат. Резултатите следва да бъдат докладвани на СГП и събраните материали да бъдат анализирани от прокурора, за да се прецени необходимостта от предприемане и на други мерки по реда на надзора за законност. 

Съдът потвърди постоянния арест на погребалния агент Георги Енев

За резултатите от проверката обществеността ще бъде информирана, съобщават от пресцентъра на СГП. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
530 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.02 | 16:13

1
ДА ПРОВЕРЯТ ГОШО ГРОБАРЯ ДАЛИ НЯМА РОДНИНСКА ВРЪЗКА С БОКО. НАЛИ И ДВАМАТА СА ОТ БАНКЯ?А БОКО ИМА МНОГО БРАТОВЧЕДИ КАТО САМ КАЗВА!

Добави коментар

Водещи новини