Условни присъди за трима, пребили и отвлекли мъж

  • 22 юни 2012 17:22

  • 725
  • 0
Условни присъди за трима, пребили и отвлекли мъж
©

Добричкият окръжен съд наложи условни наказания на трима обвиняеми, участвали в отвличане на 34-годишен мъж, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.

Присъди от една година и шест месеца "лишаване от свобода" при три години изпитателен срок получават Боян Ф. И. /31 г./ и Константин Г. Л. /35 г./ - и двамата от Варна, както и Емилиян К. Е. /24 г./ от Добрич.

Деянието е извършено на 27 юни 2009 година в съучастие с други трима подсъдими, които през 2011 година сключиха споразумение с окръжната прокуратура за решаване на делото в досъдебно производство, припомнят от пресцентъра на съда.

Пострадалият при престъплението Ц. Ц. е бил открит от обвиняемите в дискотека в тервелското село Телериг, откъдето бил изведен и бит. Мъжът бил качен в лек автомобил "Мерцедес" и отведен в неизвестна посока. Собственикът на дискотеката уведомил полицията за инцидента и участниците в отвличането били задържани.

Според обвинителния акт осъденият вече по делото Веселин Данаилов и Ц. Ц. имали общ бизнес с климатична техника. Според Данаилов Ц. Ц. периодично присвоявал пари по изпълнявана поръчка от фирмата и помолил свои познати да го придружат до Телериг, за да се изясни със съдружника си.

Решението на окръжния съд подлежи на обжалване и протест.

Последвайте канала на

БТА
725 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини