КПКОНПИ погна зам.-министъра на земеделието Иван Христанов

  • 20 май 2022 14:00

  • 582
  • 3
КПКОНПИ погна зам.-министъра на земеделието Иван Христанов
© ПП

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието, съобщават от институцията.

Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Министър Иванов към зърнопроизводителите: Разчитаме на вашата отговорност, за да гарантираме на хората, че цената на хляба ще е поносима

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, се посочва още в сигнала.

КПКОНПИ ще провери посочените в документа данни, се казва още  в прессъобщението.

Радина Лазарова
582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2022.05.25 | 15:32

3
А киро тъпото кога?
ДБ

2022.05.20 | 14:44

2
Погнали са нищо пак, демек. Тези имат нулеви резултати и само новина за медийте

2022.05.20 | 14:29

1
Така правят политическите шарлатани.

Добави коментар

Водещи новини