Oставихa в ареста обвинените за убийството на мъжа в Дупница

  • 09 май 2022 19:39

  • 931
  • 1
Oставихa в ареста обвинените за убийството на мъжа в Дупница
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинените за убийството на 59-годишния Г.К. от София, навръх имения му ден, в Дупница. Тялото на мъжа беше открито на 7 май сутринта, пред магазин за хранителни стоки до двора на черквата "Св. Георги" в града. Данните до момента сочат, че смъртта е настъпила вследствие на побой.

Като обвиняеми за убийството са привлечени Генчо Атанасов (35 г.) и Васил Василев (17 г.), и двамата от Дупница.

Убийството в Дупница: Двама са с обвинения, единият е 17-годишен

На заседанието днес непълнолетният Васил се призна за виновен и обяви, че е убил 59-годишния мъж след игра на канадска борба и обиди на етническа основа, отправени към него от жертвата. В деня на убийството Васил имал рожден ден. Той заяви, че вторият обвиняем - Генчо, е бил само свидетел на инцидента и не е участвал в побоя, предаде БТА.

Двамата обвиняеми се разплакаха пред съда и поискаха по-лека мярка за неотклонение, защото Генчо чакал до месец първото си дете, а Васил - братче. "Никога повече няма да правя такива престъпления, моля пуснете ме при семейството ми", каза Васил. "Не съм убиец и няма да бягам", каза и вторият задържан - Генчо.

Според прокуратурата, престъплението е извършено в съучастие, а самото деяние - с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, под въздейстието на значително количество алкохол.

Решението на Кюстендилския окръжен съд подлежи на жалба или протест в тридневен срок пред САС, считано от днес.

Мая Йорданова
931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.09 | 20:51

1
Мангали скапани, да изгниете дано в затвора...

Добави коментар

Водещи новини