Административният съд във Варна спря сделката с акциите на Пловдивския панаир

  • 18 април 2022 15:28

  • 450
  • 0
Административният съд във Варна спря сделката с акциите на Пловдивския панаир
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Прехвърлянето на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир и включването ѝ като акционер в в „Пълдин туринвест“ АД  са станали при  съществени нарушения на процесуалните правила и са нарушени принципи на административния процес за истинност, равенство, достъпност, публичност и прозрачност, последователност и предвидимост. Това се казва в мотивите на решение на Администрътивен съд – Варна, който отмени решенията на местния парламент за сделката.

„Допуснато съществено процесуално нарушение в производството по издаване на акта е самостоятелно основание, налагащо неговата отмяна като унищожаем административен акт“, се посочва в решението на съда, съобщават от институцията.

Прокуратурата проверява сделката на Община Варна с акциите от Пловдивския панаир

С този мотив сделката за 16 314 400 броя обикновени поименни безналични акции е отменена. Делото срещу решението на Общински съвет – Варна бе образувано по жалба на Областния управител.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 14- дневен срок от съобщението до страните.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини