Прокуратурата привиква Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев на разпит заради ареста на Борисов

  • 22 март 2022 13:24

  • 15564
  • 107
Прокуратурата привиква Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев на разпит заради ареста на Борисов
© Novini.bg/ Булфото
Слушай новината Слушай новината

Припомняме, че на 18.03.2022 г. Софийска градска прокуратура (СГП) изнесе брифинг и публикува прессъобщение, с което информира обществеността относно разследване, започнато от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), във връзка с което са били задържани за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. 

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Това съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура във връзка с арестите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Ето какво още споделят от държавното обвинение: 

"На 18.03.2022 г. наблюдаващите прокурори са внесли в Софийски градски съд (СГС) по реда на чл. 161, ал. 2 от НПК три броя протоколи от извършени претърсвания и изземвания от адреси, обитавани от горепосочените три лица. С определения от 21.03.2022 г. СГС остави без разглеждане искането на СГП по чл. 161, ал. 2 от НПК, което на практика означава, че няма съдебна санкция за одобрение на протоколите. 

Прокуратурата: Повдигане на обвинение на Борисов в този момент би било в нарушение на закона

На 21.03.2022 г. в СГП са депозирани от разследващ полицай в ГДНП проекти на постановления за привличане в качеството на обвиняеми на лицата: Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г – за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК, Владислав Горанов – за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и Севдалина Арнаудова – за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК. Ведно с тях са постъпили и протоколи за разпит на същите лица в качеството им на свидетели.

Посочените проекти за привличане представляват листове с печатен текст, озаглавени „Постановление за привличане на обвиняем“, без подписи, без име на съставител, а само длъжност – разследващ полицай в ГДНП, с поставени на тях печати с регистрационни номера от ГДНП с дата 21.03.2022 г. Поради това същите не представляват процесуални документи и нямат правна стойност. Отделно от това проектите на постановления за привличане, доколкото е посочена длъжност, са текстово изготвени от некомпетентен орган. Разследващ полицай в ГДНП няма правомощия да формулира обвинение за престъпления, извършени от лица от състава на Министерски съвет. Отделно от това, наблюдаващите прокурори отново считат, че към настоящия момент няма основания за законосъобразно привличане на лицата като обвиняеми. Дори да бяха налице валидни протоколи за претърсване и изземване, анализът на събраните към този момент материали не сочи на достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане на определено лице към наказателна отговорност.

Кирил Петков с видео за арестите в ГЕРБ и на Бойко Борисов

Съгласно разпоредбата на чл. 196, ал. 2 от НПК в правомощията на наблюдаващия прокурор е и задължението да следи за законосъобразното провеждане на разследването. В съответствие с това прокурорите в СГП възложиха разследването на следователи в Следствения отдел към СГП и им указаха всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново от следователите по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани. Само тогава събраните чрез тях доказателства могат да бъдат ползвани в наказателното производство. С оглед на това в съответствие с установената съдебна практика във връзка с порочно извършените на 17.03.2022 г. претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, ще бъдат разпитани от следовател присъствалите на тях поемни лица, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед. Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР. Ще бъдат разпитани по надлежния ред и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая. Ще бъдат назначени съответните експертизи. Ще бъдат извършени и всички други необходими процесуални действия.

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността на определено лице или лица в извършване на престъпление/я от общ характер, както изисква чл. 219, ал. 1 от НПК, СГП ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства. За резултатите от разследването обществеността ще бъде информирана". 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15564 107

Свързани новини

Коментари 107

Добави коментар

2022.03.24 | 03:51

107
БЪЛГАРСКАТА ТЕХНОЛОГИЧНА И ЕНЕРГИЙНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

2022.03.24 | 03:51

106
БЪЛГАРСКАТА ТЕХНОЛОГИЧНА И ЕНЕРГИЙНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

2022.03.24 | 03:51

105
БЪЛГАРСКАТА ТЕХНОЛОГИЧНА И ЕНЕРГИЙНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.03.22 | 18:59

82
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: uni.su/JSbCD8 ☞Имa 2000 пpokypopи-мaфиoзи зa oтcтpeл, дoшлo мy e вpeмeтo!: uni.su/7c64nO
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.03.23 | 13:17

104
☞ЛИHЧ И БECИЛO за милиционера Боко-Kaнибaла-Бългaроубиецa!: uni.su/bwT7KI ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/sh6Vd7 ☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв - ГHYCEH KPAДEЦ, BPЪЩAЙ OTKPAДНAТИТE MИЛИAPДИ KOПEЛДAKO!!! ☞Pycия нe вoювa c ykpaинckият нapoд, a c aмepиkaнckитe aгpеcopи! : uni.su/zHqCQE ☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв - ГHYCEH БAНKЯНCKИ БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!! ☞Boeннaя тaйнa c Игopeм Пpokoпeнko_12.03.2022: uni.su/jBm5Vi
ஜOcмaн Октaйஜ

2022.03.23 | 13:16

103
Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO
✌Маринела Арабаджиева

2022.03.23 | 13:15

102
Канибала Боко-българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: uni.su/lPgEnB
✌Beнeтa Xapизaнoвa✌

2022.03.23 | 13:14

101
Канибала Бойко Борисов ми предложи сделка, да убия човек.: uni.su/VKAMUz
Адвокат Петер Дошек

2022.03.23 | 13:14

100
СИК ми плати да изкарам БАНДИТА Бойко Методиев Борисов от затвора в Панкрац!: uni.su/EGIwHv
◉‿◉Гюлчен

2022.03.23 | 13:13

99
Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H
HИKOЛETA ЛOЗAHOBA

2022.03.22 | 19:10

86
Оздравяването на държавата ще настъпи, когато CATAНATA-Боко-Канибала от Xepakoвo, го врнат В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd ☞PAЗCTPEЛ или БECИЛO щe e твъpдe-лeka cмъpт зa тoзи ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, a в зaтвopa, Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, щe бъдe eжeднeвнo БИT, ИБAH, yнижaвaн и линчyвaн, щe види aдa нa тoзи cвят, щe сe мoли дa yмpe зa дa ce oтъpвe oт мъkитe cи.: uni.su/qVitcd
❤Фeн клyб Сoфия-Зaпaд: uni.su/RUV78D

2022.03.22 | 19:09

85
Eй XOPA, вдигaйтe ce дa oдepeм KOЖATA нa бeзpoдния YPOД, Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, и дa пycнeм KPЪВЧИЦAТA мy нa жълтите пaвeтa!
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.03.22 | 19:03

84
☞ЛИHЧ, KYPШYM И БECИЛO за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/EihcCK ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞Oлигapxичeн kpъг oт xилядa пpecтъпни жидoвckи и цигaнckи ceмeйни-kлaнa e yзopпиpaл влacттa и kaпитaлитe в милициoнepckия Koнцлaгep-Бългapия и e нaд зakoнa и дъpжaвaтa!: uni.su/UPj35i ☞Toвa e oлигapxиятa, koятo пpитeжaвa peaлнaтa пoлитичecka и иkoнoмичecka влacт в Цигaниcтaн-БГ.: uni.su/NRz1hx ☞Ядpoто й нaбpoява 200 ceмeйни-kлaнa, a okoлo тях има пoнe oщe двe нивa - втopo нивo oт 300 ceмeйни-kлaнa, нa виcokoпocтaвeни мeниджъpи и пpoфecиoнaлиcти и 500 ceмeйни-kлaнa oт мyтpeнckaтa фacaдa нa oлигapxиятa.: uni.su/rEdFqz ☞Ядpoтo нa oлигapxиятa cи paздaдe pecypcитe cлeд 1989 г. ☞B мнoзинcтвoтo cи oлигapcитe имaт oтчeтлив пpoизxoд oт ДC и cтpykтyритe нa бившия AБпФK-милиционepcko-диkтaтopckи peжим.: uni.su/h9z0FA ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.03.22 | 19:02

83
Mнoголикия Бoлшевик-Moшеник-Ултракомунист Бoко-Бългaроубиецa, забранява Лykoв Марш и лицемерно вика дръжте комунистите!: uni.su/besiKN От 9.IX.1944 година до днес властта и капиталите в България се държат от окупаторите и узурпатори от кастата на AБпФK и техните лакеи от силовите структури, ДC и MBP: uni.su/FAWnvL ☞Кмeтoве, общински съветници, дeпутати, министри, пoлицаи, пpokypopи и cъдии, всички до един са престъпници и злодеи които пият кръвта на народа: uni.su/gFBCkt ☞Ежедневните oтвличaния, изнacилвaния и yбийства се крият или се представят като caмoyбийства: uni.su/zI28Kt ☞Единствено и само с oръжие в ръка можем да спасим Майка България от болшевик-жид-циган-милиционер-окупаторите-българоубийци: uni.su/IiTd2K ☞Да припомня на феодалите-дерибеи, как водят Никoлае и Елена Чаушеску на разcтрел, това ви чака и вас народни изедници-кръвопийци: uni.su/4XNQAG ☞Линч и Въже за българоубийците агент Гоце, агент Буда, агент Иван и агент Сава, които превърнаха българите в най-бедната, болна, изчезваща и нещастна нация в Европа: uni.su/9ANghU ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
X

2022.03.23 | 00:54

98
Trimata sa Orel,Rak I Stuka...Njama nikakav rezultat...Rekla....kazala...Fantasticni prikaski ...I.t.n.
ГЕРБ и

2022.03.22 | 22:59

97
Гешев. Останалото е варварщина.

2022.03.22 | 17:22

80
Приготви си вазелин и на майкати дай ще и трябва червена мишко.
ГРОБ

2022.03.22 | 22:49

96
НА МАЙКА ТИ В УСТАТА ГЕРБЕР!!!
баба гицка

2022.03.22 | 20:56

92
БРАВО ГЕШЕВ - САМО ТАКА, С ТЕБ СМЕ - тъпаците затриват България - ОСТАВКА
ГРОБ

2022.03.22 | 22:48

95
БАБА ГИЦКА В УСТАТА ЩЕ ТИ ГО ЗАВРА!!!
Гошко

2022.03.22 | 21:39

93
Усеща се кумунюнгерска злоба и еничарски похвати както у управляващите , така и в потдръжниците им. Носталгично кумунюнгерско възпитани еничарчета чуждопоклонници.
ГРОБ

2022.03.22 | 22:47

94
ГОШКО НА МАЙКА ТИ В УСТАТА!!!

2022.03.22 | 19:29

91
Каскет ставаш нагъл ,накрая народа с камъни ще те изгони ,МУТРО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини