ДКСИ възстанови достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров

  • 25 февруари 2022 14:53

  • 707
  • 3
ДКСИ възстанови достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров
© Булфото (архив)

Държавната комисия по сигурността на информацията възстанови достъпа до класифицирана информация на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Комисията е отменила акта, с който ДАНС е отнела достъпа до тайни на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Решението на ДКСИ може да бъде обжалвано пред ВАС.

Цацаров или ще съди Рашков, или ще му се извини публично

Решението за отмяната на акта вижте ТУК

Председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в излезе с позиция по повод решението на ДКСИ:

На 14 януари 2022 г., в 13,20 часа, в кабинета ми в сградата на КПКОНПИ, служители на ДАНС ми връчиха акт за отнемане на разрешението ми за достъп до класифицирана информация, подписан същия ден сутринта от заместник-председателя на агенцията Станислав Станчев.

Час и половина преди това, в ефира на национална телевизия, министър-председателят Кирил Петков обяви отнемането на достъпа с довода, че съм се „провалил на контрола за надеждност“.

По този повод публикувах своя позиция, която поддържам изцяло.

"Обжалвах акта за отнемане на достъпа ми до класифицирана информация по предвидения в закона ред пред Държавната комисия по сигурността на информацията.

Днес получих уведомително писмо от ДКСИ, че с решение от 24 февруари 2022 г. комисията е отменила издадения от ДАНС акт – Отнемане № 225/14.01.2022 г. на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“.

По повод изявление на министър – председателя Кирил Петков в негово интервю пред телевизия bTV, че „ще има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата“, сам отправих такъв сигнал с искане за проверка на моите действия и на твърденията на Петков, които на практика навеждат извод за извършено от мен престъпление.

Цацаров: През бюджета се изменят куп нормативни актове

Уведомен съм от Софийска градска прокуратура, че с постановление от 16.02.2022 г. е отказано образуване на досъдебно производство, поради това, че деянието, предмет на проверката, не съставлява престъпление по чл. 357 НК /разгласяване на информация, представляваща държавна тайна/, нито каквото и да е друго престъпление.

Потвърждавам още веднъж, че отнемането на разрешението от ДАНС не променя уважението, което имам като бивш съдия и главен прокурор към Агенцията и към служителите в нея, се казва още в позицията на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Радина Лазарова
707 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.25 | 15:23

3
И кво праим ся, Рашкофф? Май кьрфишека ще те захапе изотзадзе.
Еми...

2022.02.25 | 15:06

2
Тикви и тиквички навсякъде.
Ала балла

2022.02.25 | 15:00

1
Предатели, само затвор

Добави коментар

Водещи новини