Одрусаха с 10 бона глоба бивш червен лидер в Петрич - прострелял ловец

  • 14 юни 2012 09:57

  • 1542
  • 1
Одрусаха с 10 бона глоба бивш червен лидер в Петрич - прострелял ловец
©

Окръжен съдия Николай Грънчаров осъди на 10 000 лв. ексшефа на БСП в Петрич, бивш кандидат за кмет и общински съветник и главен асистент в катедра "Спорт и кинезитерапия" в ЮЗУ "Неофит Рилски", Новко Попов, съобщава в. Струма.

Осъдителното решение е по дело, заведено от 50-годишния Васил Николов от петричкото село Самуилово, когото преди три години червеният активист простреля по време на незаконен лов. Н. Попов ще трябва да плати 10-те хиляди лева на Николов за претърпени неимуществени вреди - болки и страдания вследствие на престрелката.

Инцидентът стана в ранните часове на 14 септември 2008 г. в местността Бесничовец. Докато Николов заедно със съпругата си прибирали отгледаната реколта ябълки от овощната им градина в местността, Новко Попов ловувал със законно притежаваната си пушка, без обаче да притежава разрешително за лов по същото време. Изведнъж нищо неподозиращият земеделец бил пронизан в коремната област от куршум, изстрелян от ЮЗУ преподавателя. Впоследствие за причинената средна телесна повреда по време на незаконен лов Новко Попов беше осъден от две съдебни инстанции на 2000 лв. глоба. Пред съда простреляният Николов обясни, че въпреки многократните оперативни намеси, поставянето на уретрален катетър и продължителното лечение, в меките части на коермната му област останали оловни сачми, които не могат да бъдат отстранени по оперативен път.

"Освен че представляват дискомфорт, те са опасност за здравето ми до края на моя живот. След прострелването изпаднах в стрес, близо една година не бях в състояние да работя и да се грижа за семейството си", заяви пред магистратите Васил Николов. Той претендира за 34 000 лв. обезщетение и 4000 лв. разходи за лечение. Съдия Грънчаров обаче му присъди 10 000 лв., като отхвърли иска с хвърлените по болници пари. Според съдебното решение академикът ще трябва да поеме съдебните разноски в размер на 2500 лв. и да плати адвокатския хонорар на пострадалия от 800 лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
1542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.15 | 14:05

1
Еми те тия са супер некадърници, през живота си не са виждали дивеч и са изпушили от комплекси и почват да стрелят по бизките си барем отстрелят. Сещам се за един дето като го питах дали у убивал диво прасе и оня каза еми виждал съм веднъж и се похвали че прострелял колегата си. Егати тъпира поне да не се хвалеше с това :D Пък и си имам др "оръжие" да изкарам :D нямам нужда да се държа за пушката за да се почувствам мъж.

Добави коментар

Водещи новини