Търговец на гласове влиза в затвора

  • 09 февруари 2022 15:43

  • 596
  • 1
Търговец на гласове влиза в затвора
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Лом издаде осъдителна присъда от четири месеца затвор, условно, за Богдан В.П. (58 г.) от село Якимово, който бе признат за виновен за купуване на гласове в изборите за 46-ото народно събрание на 11 юли 2021 г., съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Тъй като условната присъда е получена в изпитателния му срок за друга условна присъда от шест месеца - за шофиране без книжка, то и двете стават ефективни, и търговецът на гласове влиза в затвора за 10 месеца, уточниха от Съдебната палата.

Според документите по делото, за периода от май до 28 юни 2021 г. Богдан В.П. предложил на трима жители на село Якимово по 50 лева с цел да ги склони да гласуват в полза на определена партия, като деянието е извършено в изпитателния срок за друго престъпление. Пред съда Богдан В.П. се е признал за виновен и така избегнал по-тежко наказание.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. Тя е четвъртата, издадена от съдилище в област Монтана, за престъпления срещу политическите права на гражданите - купуване на гласове, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Осъдиха мъж за купуване на гласове за ДПС на изборите през юли и ноември 2021 година

Константин Тодоров
596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.09 | 16:36

1
Боко ще се обади на Геша и ще излезе,идват нови избори

Добави коментар

Водещи новини