Оковаха като Ханибал Лектър наркозависим, опитал се да избяга от конвойна кола

  • 11 юни 2012 20:15

  • 1214
  • 0
Оковаха като Ханибал Лектър наркозависим, опитал се да избяга от конвойна кола
©

Наркозависим, който пробва бягство от конвойната кола на път от съда към затвора, бе доведен в залата окован като Ханибал Лектър.

Освен с белезници, двете ръце на Емил Пенчев бяха завързани към специален кожен колан на кръста, а на краката му имаше друг тип вериги, които ограничават ходенето.

Специалните средства са приложени, за да се изключи възможността за втори опит за бягство на. Съдът му присъди 7 години затвор.

На 13 януари т.г. Пенчев е пратен в съда, за да му бъде наложена най-тежката мярка задържане под стража. Причината е, че седмица по-рано е нападнал млада жена на улицата и е ограбил златния й синджир, а дни по-късно е обрал от касата на денонощна аптека оборота.

Пенчев е качен в конвойната кола заедно с други затворници, които е трябвало да бъдат транспортирани от съда, разказва "Марица". На светофара на Сточна гара Емил пробва номер, който му показал друг арестант, и с пръсти отворил вратата на затворническия автомобил и хукнал да бяга. Служител на Съдебна охрана го последвал и успял да го задържи на стълбището на входа на жилищен блок в съседство.

“Трябваха ми пари, за да си купувам наркотик”, призна Емил Пенчев. Това е 16-а присъда в досието на 31-годишния мъж. Повечето от наказанията му са за кражби. Самият той не се призна за виновен. На въпроса на съдията защо е обрал аптеката, отговори: “Ами защото касата беше отворена, трябва да има ред.”

Последвайте канала на

Десислава Станева
1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини