КПКОНПИ даде на прокуратура проверката в столична община „Красно село“

  • 10 януари 2022 14:48

  • 602
  • 0
КПКОНПИ даде на прокуратура проверката в столична община „Красно село“
© Pixabay

На свое заседание КПКОНПИ прие решение да бъдат изпратени на прокуратурата всички материали, касаещи извършена проверка в столичната община „Красно село“, поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления, съобщи NOVA.

На 2 декември 2021 г. служителите на дирекция „Противодействие на корупцията“ извършиха проверка на място по сигнали на граждани и по медийни публикации. Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива, заемащи висши публични длъжности.

След анализ на документите и получената информация са установени данни за извършени нарушения при изпълнението на строително-ремонтни дейности и доставка на материални активи с възложител Столична община – район „Красно село“.

Кметицата на "Красно село" за проверката на КПКОНПИ в общината: Атаката е лично срещу мен

Констатирани са и незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество и разходване на публични средства, извършване на фиктивни назначения на служители по оперативни програми и проекти с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

КПКОНПИ установява конфликт на интереси при кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Тя е назначила себе си за ръководител на проект, а също е сключила трудов договор с дъщеря си, докато е била ръководител на проект, финансиран с европейски средства.

Към настоящия момент Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и предстои произнасяне на съда.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини