Прокуратурата се самосезира заради заплахите срещу Борис Бонев

  • 10 януари 2022 14:25

  • 350
  • 0
Прокуратурата се самосезира заради заплахите срещу Борис Бонев
© Булфото (архив)
Слушай новината

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на столичния общински съветник Борис Бонев в социална мрежа, в която пише, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби, съобщиха от прокуратурата.

Прокурор от Софийска района прокуратура ще извърши лични проверка по случая, а Бонев ще бъде призован за снемане на обяснения. Във връзка с твърденията на общинския съветник са изпратени писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАР, ДАНС и до Служба "Военно разузнаване" с въпроси дали са сезирани за заплаха спрямо него и ако да – какви мерки са взети за защитата му.

Заплашват Борис Бонев

В публикацията си Бонев пише, че е дал подробни показания пред компетентните органи. В прокуратурата до момента не е постъпила подобна информация от институциите, която по закон трябва да бъде докладвана незабавно на прокуратурата.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България. 

Владимир Василев
350 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини