Защо прокуратурата се зае с COVID тестовете на учениците?

  • 05 януари 2022 08:02

  • 1806
  • 4
Защо прокуратурата се зае с COVID тестовете на учениците?
© Кадър NOVA

Моята реакция беше провокирана от опорочената процедура за доставка на тестовете в училище. По тази причина се забави връщането на учениците в час. По този начин беше поставена в неведение системата на образованието. На мен ми е болно, защото ние като ръководство на МЗ поехме ангажимент последно да затворим училищата. Това заяви бившият заместник-министър на образованието д-р Димитър Петров в студиото на NOVA по повод изпращането на казуса с COVID тестовете за учениците в прокуратурата от страна на КПОКОНПИ.

“Не е въпросът дали са толкова скъпи, а защо са заложени да бъдат толкова скъпи. Те са на средна цена около 3 лв. Бяха заложени 8 лв. В аптеките на дребно струват 2-3 лв.”, обясни той.

КПКОНПИ прати на прокуратурата процедурите за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици

Според него има няколко проблема в процедурата: “За едни и същи неща бяха направени четири процедури. В момента новото ръководство е обявило една процедура, разделена на три лота. Нека Стойчо Кацаров да обясни защо има четири процедури. Разделянето ще даде на фирми, които не могат да доставят големи количества, възможност да доставят малки количества”. Като втори проблем посочи, че процедурата е възложена на шефа на кабинета на Кацаров, а не на ресорен зам.-министър.

Петров каза, че няма чувство, че Кацаров се е облагодетелствал от процедурата. По думите му тестовете отговарят на изискванията.

Теодора Александрова
1806 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.05 | 10:10

4
Къде отидоха пликчетата със слюнечния секрет на децата?Продадени ДНК !!

2022.01.05 | 09:16

3
Защото си върши работата както трябва.

2022.01.05 | 09:15

2
ЗАЩОТО ПРИ ТЕСТОВЕТЕ ИМА ДОКАЗАНА КОРУПЦИЯ.

2022.01.05 | 08:53

1
Аз си викам, тия се трогнаха за децата, че ги правят на маймуни... но уви.

Добави коментар

Водещи новини