Съдът в Кюстендил остави в ареста шведски гражданин, издирван от Полша

  • 30 декември 2021 17:11

  • 949
  • 0
Съдът в Кюстендил остави в ареста шведски гражданин, издирван от Полша
© Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" за Аслани Б., на 64 години, шведски гражданин, роден в Косово, въз основа на получена Европейска заповед за арест, съобщиха от съда.

Заповедта е издадена през 2020 г. от Окръжният съд в Щетин, Полша, за изпълнение на наказание "лишаване от свобода" за срок от осем години, след като мъжът бил осъден неприсъствено през 2010 г.
Взетата от съда в Кюстендил мярка ще се търпи с режим на обвиняем, в затвора в Бобов дол. Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в София, посочиха от съда.

От там уточниха, че Европейската заповед за арест се отнася за престъпление, извършено на 1997 година, като в нея се посочва, че при управление на моторно превозно средство от Аслани Б. е причинена тежка и средна телесна повреда на двама пътници. Аслани Б. е установен на 26 декември от служител на ГПУ - Гюешево.

В Европейската заповед за арест се съдържат данни, че Аслани Б. се издирва от няколко години, липсва адресна регистрация, трудова дейност или други налични към момента отношения, които той да има в Република България, се посочва в мотивите за задържането на Кюстендилския съд.

Издирван в Австрия македонец е закопчан на ГКПП Гюешево

Последвайте канала на

Константин Тодоров
949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини