КПКОНПИ влезе в Община Враца

  • 14 декември 2021 12:34

  • 3100
  • 2
КПКОНПИ влезе в Община Враца
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Антикорупционната комисия влезе на проверка в общината във Враца и в общинското дружество за тролейбусен транспорт по повод постъпил сигнал за закононарушения при провеждане на две обществени поръчки.

От КПКОНПИ информират, че първата поръчка е за доставка на девет тролейбуса, а втората - за доставка на 13 електрически автобуса, тринадесет станции за бавно зареждане и една бързозареждаща станция към тях. Финансирането е с евросредства.

Обществените поръчки са на обща стойност от 32 027 089,53 лева, от които 26 000 000 лева са безвъзмездна финансова помощ и 6 027 089,53 лева - собствено финансиране. Възложител е общинското дружество "Тролейбусен транспорт - Враца" ЕООД.

И двете поръчки са спечелени от един и същ изпълнител - "Авто Инженеринг Холдинг Груп" ЕООД. По първата е сключен договор, като през юли тази година са доставени девет тролейбуса. Според получените данни и постъпилия сигнал, съгласно договора и техническата спецификация към него тролейбусите са производство на полска компания, но в действителност те са произведени от беларуско държавно предприятие, без да е установено дали отговарят на нормативните изисквания за транспортни средства в ЕС.

Проверката на КПКОНПИ касае и данни за получени неследващи се облаги от длъжностни лица, включително такива, заемащи висши публични длъжности, при избора на изпълнител на поръчките и последващия контрол на доставките. От комисията ще изискат документи и ще снемат обяснения от длъжностни лица в общината и в общинското дружество "Тролейбусен транспорт - Враца".

Антикорупционната комисия дава на прокуратурата обществената поръчка за 60 електробуса във Варна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3100 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гкк

2021.12.14 | 15:11

2
Не само в Варна във всички по големи общини че е сташно крадене на пари

2021.12.14 | 15:03

1
Да влезе в община Мездра

Добави коментар

Водещи новини