Министерството на правосъдието предлага завишаване на контрола при получаването на българско гражданство срещу инвестиции

  • 03 декември 2021 15:53

  • 293
  • 0
Министерството на правосъдието предлага завишаване на контрола при получаването на българско гражданство срещу инвестиции
© Novini.bg

Министерството на правосъдието публикувани за обществено обсъждане предложение за изменения и допълнения в Наредба № 1 от 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за българското гражданство, с което да се завиши контрола и прозрачността  при предоставянето на гражданство срещу инвестиции. Целта на предложената промяна е в хода на производството по придобиване на българско гражданство чрез инвестиции да се установи по сигурен начин, че инвестицията е действително направена и поддържана през целия законоустановен срок.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30069

По този начин ще се осигури привличане на реални чужди инвестиции, като целта е тяхната трайност при разкриване на работни места и стимулиране на икономическата активност в страната, при достатъчно налични гаранции за националната сигурност и суверенитет, съгласно действащото законодателство.

Министерство на правосъдието вече предложи получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции да отпадне изцяло с изменение в Закона за българското гражданство, от който ще отпаднат чл. 12а и 14а. До разглеждането на предложението в Народното събрание обаче текстовете са действащи. Така с промените в Наредбата ще се осигурят достатъчно механизми за установяване на всички обстоятелства от значение за законосъобразното протичане на процеса по предоставяне на гражданство срещу инвестиции.

Служебният министър на правосъдието: Този главен прокурор трябва да бъде сменен

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30069

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
293 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини