Присъда за ПТП с две жертви на АМ "Тракия"

  • 10 ноември 2021 15:36

  • 427
  • 1
Присъда за ПТП с две жертви на АМ "Тракия"
© Getty images

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол мъж бе осъден на 4 години „лишаване от свобода“ за причиняване смъртта на две лица и телесни повреди на други пет при ПТП.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо В.Й. Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други пет.

16 тежки катастрофи в страната за денонощието

Престъплението е осъществено на 14.04.2018 г. на Автомагистрала „Тракия“. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. чл.3, б.“в“ и б.„б“, пр.1, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че В.Й. е управлявал собствения си микробус по Автомагистрала „Тракия“. В превозното средство, което е бил с посока на движение от гр. Бургас към гр. София, са се возили всички пострадали лица. В един момент подсъдимият е загубил контрол над превозното средство, което довело до завъртането му на 180 градуса. Микробусът напуснал пътното платно и се преобърнал, преустановявайки окончателно движението си по таван. Двама мъже са починали на мястото на произшествието, а останалите пострадали лица са откарани в болница с различни наранявания.

В.Й. е лишен и от право да управлява МПС за срок от пет години.

Присъдата на Окръжен съд - Ямбол е потвърдена от Апелативен съд - Бургас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Use

2021.11.10 | 15:53

1
Голяма присъда!!!! Срам!!! Съсипва 7 семейства, инвалидизира 5 човека, убива двама.. и всичко за 4 години затвор. Толкова ли струва живота на хората?

Добави коментар

Водещи новини