Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест

  • 21 октомври 2021 13:21

  • 1277
  • 0
Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест
© Булфото (архив)

Венцислав Дамянов, по прякор Боксьора, ще остане под домашен арест. Софийският градски съд потвърди определението на районния съд, който остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка "задържане под стража".

Венци Боксьора, който малтретира жителите на софийското село Световрачене, е осъждан и за грабежи, изнудване, побои, разпространение на дрога и шофиране без книжка. 36-годишният мъж е лежал в затвора няколко години.

Отложиха делото за мярката на Венци Боксьора

Преди две седмици стана ясно, че е имало полицейски чадър над него. 

Не разбирам как е възможно да тормози в продължение на години граждани и да не се знае за това. Спрямо него не са взети никакви сериозни действия. Отстраних началника на 2-о районно управление на СДВР, не може да не знае, че в района му има лица, които се занимават с наркотици и побоища и да не вземе мерки срещу тях, каза тогава вътрешният министър Бойко Рашков.

МВР шефът: Уволних началника на 2-ро РУ заради случая с Венци Боксьора

Днес съдът прие, че преценката за опасността от укриване или извършване на друго престъпление се прави спрямо конкретните обстоятелства. В настоящия случай, независимо от високата степен на обществена опасност на обвиняемия, спрямо него по друго производство се изпълнява мярка "домашен арест". Тази мярка е надлежно обезпечена от органите на МВР, доколкото няма данни обвиняемият да я е нарушавал. Престоят му в рамките на жилището му изключва възможността той да се укрие или да извърши престъпление. Преценката на мярката за неотклонение не може да се основава на бъдещи несигурни събития, каквото би било евентуална отмяна или изменение на мярката по друго досъдебно производство, се мотивира съдът.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Последвайте канала на

Novini.bg
1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини