Не намериха конфликт на интереси при двама бивши директори на "Александровска"

  • 20 октомври 2021 13:09

  • 592
  • 1
Не намериха конфликт на интереси при двама бивши директори на "Александровска"
© Булфото (архив)/ Борис Богов

Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси при двама бивши директори на "Александровска болница" - проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов. От КПКОНПИ информират, че производството е започнало по сигнал за нарушения в качеството им на изпълнителни директори.

За проф. Буланов се твърди, че в декларация пред Агенцията за публични предприятия е посочил, че не е служител на болницата и няма търговски отношения с нея. От документи на болничното заведение става ясно, че има сключен трудов договор между проф. Буланов и институцията, но лекарят е излязъл в неплатен отпуск и има сключен граждански договор за консултантски услуги.

"Александровска" болница тръгнала на загуба, когато я оглавил проф. Ангелов, сочи справка на МЗ

Твърди се и че проф. Буланов заема пет длъжности - член на Съвета на директорите, неин служител на трудов договор в неплатен отпуск и консултант на граждански договор на болницата. Отделно от това е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и преподавател в него, като една от основните бази на университета е в болницата

По отношение на проф. Богов в сигнала се твърди, че по традиция лекарите в държавните болници преглеждат в диагностично-консултативни центрове към болницата, като се посочва, че не е установено дали Борис Богов преглежда в такъв център.

Комисията за противодействие на корупцията не е открила нарушения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.20 | 14:18

1
Сега официално някой да поеме отговорност и публично да им се извинят!

Добави коментар

Водещи новини