Година и половина затвор за ясновидка, развалила магия срещу 2700 лева

  • 18 октомври 2021 12:46

  • 1729
  • 0
Година и половина затвор за ясновидка, развалила магия срещу 2700 лева
© Gettyimages (архив)

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо М.К.

Тя е подсъдима за това, че възбудила и поддържала заблуждение у жена, че ще развали магия, която била направена на пострадалата. Така М.К. набавила за себе си облага от 2680 лева, като сумата била предоставена от пострадалата. Престъплението е осъществено за времето от 05.02.2020 г. до 19.02.2020 г. на територията на област Бургас. То е квалифицирано по чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано престъпление. 

"Врачки" отмъкнаха 4000 лв. на баба

По време на разследването е установено, че пострадалата имала лични проблеми, което я подтикнало към нетрадиционни методи за решаването им. Тя потърсила ясновидка, използвайки търсачка в интернет. Попаднала на сайт, в който жена се представяла като „Мария-Магдалена – пророчица“. Посочени били и телефонни номера за връзка с нея. Пострадалата позвънила на посочените номера и се свързала с М.К. Подсъдимата съобщила, че около пострадалата имало лоша енергия и направена магия. За развалянето й пострадалата започнала да превежда различни суми в горепосочения период. Така общата сума достигнала 2680 лева.

Присъдата на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред окръжния съд в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Филип Епитропов
1729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини