Постоянен арест за шофьора на ТИР от катастрофата до Елхово, в която загина четиримесечно бебе

  • 15 октомври 2021 14:20

  • 323
  • 0
Постоянен арест за шофьора на ТИР от катастрофата до Елхово, в която загина четиримесечно бебе
© Unsplash

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския шофьор на ТИР, обвинен в предизвикването на катастрофата край Елхово на 13 октомври. При сблъсъка загина четиримесечно бебе, в тежко състояние остават 28 - годишната му майка и дете на три години.

Шейсетгодишният шофьор Джемил Кабъбджа е обвинен, че е нарушил Закона за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице, тежки телесни повреди на две лица и средна телесна повреда на едно лицe, съобщи прокурор Димитър Люцканов.

Тежката катастрофа е станала на хлъзгав път, малко след 8.00 часа сутринта, на околовръстния път на Елхово. Шофьорът на ТИР-а не е успял да овладее превозното средство. Навлязъл е в насрещното платно и по този начин е предизвикал челен сблъсък с джипа, в който е пътувало четиричленното семейство, казаха още от държавното обвинение.

Според защитата на шофьора, той е опитал да избегне по-сериозен сблъсък. "Явно джипът се е движел с много висока скорост и се е блъснал в дясната част на влекача на ТИР-а", каза адвокат Димитър Димитров, цитиран от БТА.

Постановената мярка за неотклонение "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Остава тежко състоянието на жената и 3-годишното ѝ дете, ранени при меле край Елхово

Константин Тодоров
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини