Съдът отхвърли жалбата на ВМРО срещу Касимова-Моасе

  • 15 октомври 2021 12:05

  • 699
  • 4
Съдът отхвърли жалбата на ВМРО срещу Касимова-Моасе
© Булфото (архив)

Върховният административен съд постанови: жалбата на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа срещу кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе е процесуално недопустима.

Състав на четвърто отделение на ВАС намира, че жалбата е недопустима за разглеждане по същество, тъй като оспореният акт не подлежи на оспорване по съдебен ред.

Определението на съда е окончателно.

ВМРО дават Мария Касимова-Моасе на ВАС, била противоконституционна

От ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа смятат, че при регистрацията на Касимова-Моасе като кандидат-вицепрезидент не е изпълнено едно от конституционните условия: Да е пребивавала фактически и трайно на територията на страната през повече от половината за всяка от петте години преди датата на изборите.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
699 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.10.15 | 21:53

4
Никаква корупция няма да се пребори ако има двоен аршин за най-високите постове на страната.Нека г-жата бъде така добра да публикува справката от МВР за пребиваването в България през последните 5 години и да не се крие зад съдебни решения.

2021.10.15 | 13:05

3
точно
антрополог

2021.10.15 | 12:46

2
Тая е някакъв странен мелез

2021.10.15 | 12:15

1
Мачкай Б.о.ч.е фатмака, мачкай чалгопитеците, мачкай червеног.ъ.з.и.т.е бетонни тикви, мачкай "почтенните" гьон сурати К.и.р.ч.о и К.о.к.о.р.ч.о, мачкай ла.йн.ян.ите б.а.б.и.к.я.н.и, Х.а.д.ж.и.г.е.е.в.ц.и и Чушкопеци, мачкай мазника Р.и.с.т.ь.о М.а.д.ж.о.т.о - мачкай всички и се върни да ни извадиш от л.а.й.н.а.т.а в които ни набутаха гадовете.

Добави коментар

Водещи новини