Бивш конституционен съдия с коментар за казуса с гражданството на Кирил Петков

  • 14 октомври 2021 17:37

  • 5542
  • 6
Бивш конституционен съдия с коментар за казуса с гражданството на Кирил Петков
© Нова Нюз

В случая колегите от правния екип на президента не са прави, защото делото все още има своя предмет. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров по повод казуса с канадското гражданство на бившия служебен министър на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Тези решения на съда действат не в бъдеще, а от момента, в който даден акт е обявен за противоконституционен. Ако към момента на назначаването му Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е бил с двойно гражданство, остава да виси въпросът какво става с актовете, които е издавал до 16 септември, когато на това правителство беше прекратен мандатът, заяви проф. Киров.

Президентът с изненадващ ход за гражданството на Кирил Петков

Ако Конституционният съд приеме, че указът на президента за назначаването на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за министър е неконституционносъобразен, той става невалиден от момента на подписването му. Следователно Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически никога не е бил министър. Тогава ще стои въпросът за атакуване на тези актове пред Върховния административен съд, посочи бившият конституционен съдия.

Попитан дали, след като спецпрокуратурата обяви, че ще разследва казуса с канадското гражданство на бившия служебен министър на икономиката, държавното обвинение ще поиска сваляне на имунитета на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, проф. Пламен Киров отбеляза, че всичко зависи от главния прокурор.

Спецпрокуратурата подхвана казуса с гражданството на Кирил Петков

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е регистриран като кандидат за народен представител и има имунитет, приравнен на такъв на депутат. По време на предизборната кампания имунитетът му може да бъде свален от Централната избирателна комисия, по искане на прокуратурата. Ако стане депутат, имунитетът му може да бъде свален от Народното събрание, по искане на прокуратурата, каза още проф. Киров.

Ако към момента на назначаването му Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е бил с двойно гражданство, остава да виси въпросът какво става с актовете, които е издавал до 16 септември, когато на това правителство беше прекратен мандатът, заяви проф. Пламен Киров

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5542 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.10.14 | 21:59

6
хората не ги интересува гражданството му бе, а това какво може да свърши а го пипнахте а стана същото когато влезнахте в президенството
Мдаа

2021.10.14 | 20:26

5
Кирето май ще става булка :)
Thu

2021.10.14 | 19:47

2
Абе "специалисти" стига му дъвкахте задника на Петков. Две кокошки за бизнес нямате и цял живот на държавна софра.
Пидалче

2021.10.14 | 20:26

4
Не риви :)
КИРО МЕНТАТА

2021.10.14 | 19:58

3
А ТАКА БРАТО КАЗАЛИ ИМ ГО! ТЕП ЩА ПРАА МИНИСТЕР НА СКРАП-ТЪ!
ДИАЛОЗИ

2021.10.14 | 19:45

1
КИРО МЕНТАТА: БРАТЧЕД ТИА САДИИ ИСКЪТ ДА НИ ПОДЛОЖАТ ДИНЕНА КОРА! АЧО ФАЛИТА: НЕ БОЙ СА БРАТЧЕД, НИИ ПЪРВИ ШЕ ГИ ЗАКРИЕМ, НЪЛ ХЕРО МУСТАФА-МАНАФ АГА НА ПОДПИРА ОТЗАДИ!

Добави коментар

Водещи новини