Софийска районна прокуратура ще протестира пускането под домашен арест на Венци Боксьора

  • 09 октомври 2021 17:54

  • 496
  • 4
Софийска районна прокуратура ще протестира пускането под домашен арест на Венци Боксьора
© Pixabay

Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов, привлечен към наказателна отговорност за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 5, вр ал.1 от НК.

Венцислав Дамянов беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. В събота, 09.10.2021 г., прокурор от Софийска районна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Венцислав Дамянов има вече наложена мярка „домашен арест“ по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение. 

Съдът пусна от ареста Венци Боксьора от Световрачене

Венцислав Дамянов е обвинен в това, че на 28.07.2021 г.  в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а В.Д. продължил да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. срещу обвиняемия бе образувано и друго досъдебно производство за закана с убийство и хулигански действия. Тогава Софийски районен съд го задържа под стража, но след няколко дни Софийският градски съд му определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Весела Найденова
496 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ

2021.10.09 | 19:11

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.09 | 19:07

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 19:02

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 18:56

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини