Цветлин Йовчев обясни защо Пеевски е извикан в ДАНС

  • 07 октомври 2021 09:02

  • 2958
  • 5
Цветлин Йовчев обясни защо Пеевски е извикан в ДАНС
© Bulphoto/архив

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е повикан в ДАНС най-вероятно за снемане на обяснения, а не за разпит. Такова мнение изрази в „Тази сутрин“ по бТВ бившият директор на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Бившият депутат беше извикан от тайните служби заради международното журналистическо разследване "Досиетата Пандора", в което се споменава и неговото име.

Разпитаха Пеевски в ДАНС. Тепърва ще станат ясни нещата за много хора, обяви той

По думите на Йовчев разпитът е процесуално действие, а разследването на българските служби по казуса едва ли е стигнало такава фаза.

„Изненадваща е бързата реакция, има и други начини, по които да се проверят изнесените факти, но е вероятно натискът от обществения интерес да е ускорил този процес. Не вярвам в основата на тези действия да стоят данни от чужди служби“, коментира Йовчев.

Според него подходът „на час по лъжичка" не е правилен.

„Ако журналистите разполагат с пълната информация, трябва да я изнесат веднага. Иначе се поражда съмнение в две посоки – че се следва някаква последователност, която излиза извън желанието и интересът да бъде информирано обществото. И второ – дали ще бъде извадена цялата налична информация“, допълни Йовчев.

Относно появяването на майката на Пеевски – Ирена Кръстева, в „Пандора пейпърс“, той припомни, че и назад във времето е имало скандали за укриване на доходи от роднини на лица, заемащи публични постове.

„Участието в офшорни компании не е незаконно, докато по един или друг начин ние не сме наложили ограничения, то не можем да укоряваме хората за това. По мнение на експерти около 10% от световните финанси са в офшорни зони“, заяви Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Той се съмнява да произтече нещо от разследването на българските власти по случая.

„Има механизми и начини, по които да се получи информация, но тя далеч няма да е пълна. В много от случаите участието в офшорни фирми е през поставени лица. ДАНС може да проследи транзакциите само ако става дума за пране на пари и финансиране на тероризъм“, обясни той.

По думите му проблемът не обхваща двама бивши политици, каквато информация беше изнесена от разследващите журналисти. Според него едва ли ще изскочат още имена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2958 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.10.07 | 11:50

5
Ти па кой си бе, боклук?
Пунта Мара

2021.10.07 | 09:37

3
Е,как така ИЗВИКАН в ДАНС,та ТОЙ не е ли НАЧАЛНИКА ТАМ??????????????????

2021.10.07 | 10:57

4
Хахахахаха
С М Ъ Р Т НА АМЕРИКА!

2021.10.07 | 09:12

1
УНТЕРМЕНШЪНИТЕ НА КАЙМА! streamable. com / ghcvrz
А бе,

2021.10.07 | 09:20

2
Тъпанар!

Добави коментар

Водещи новини