Военна полиция не разследва смъртта за лейтенант Манчев, за да няма "замърсяване" на случая

  • 14 септември 2021 13:20

  • 1197
  • 2
Военна полиция не разследва смъртта за лейтенант Манчев, за да няма "замърсяване" на случая
© Pixabay

Според депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев трябва да се проведе много по-сериозно разследване във връзка със смърта на старши лейтенант Тодор Манчев. Гаджев повдигна въпроса на днешното заседание на парламентарната Комисия по отбраната, на което беше предвидено министър Георги Панайотов да отговаря на актуални въпроси, но той не дойде, като беше обяснено, че има здравословен проблем.

Заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, който участва в заседанието на ресорната комисия, каза, че министър Панайотов действително не се е чувствал добре и затова не присъства.

Нова версия за смъртта на лейтенанта от Чешнегирово: Бил е убит?

Не се е крил, и, както и вие сте забелязали, от началото на това служебно правителство от нито един проблем не сме избягали - и по отношение на катастрофата с МиГ-29, по отношение на инцидента в Чешнегирово.

По отношение на това, което г-н Гаджев каза, че е едва ли не екзекуция или каквото и да е. Разследването на случая със старши лейтенант Манчев се води от Военна прокуратура от първия ден. Военна полиция няма отношение към въпроса, дори и са държани встрани, за да няма "замърсяване" на случая, посочи заместник-министър Пламен Йорданов.

От ГЕРБ-СДС заявиха в началото на август, че ще предложат анкетна комисия за учението при Чешнегирово и последвалата смърт на старши лейтенант Тодор Манчев.

Младият офицер от "Военна полиция" - Пловдив беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в спално помещение на територията на учебния полигон "Ново село" на 19 юли.

Радина Лазарова
1197 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.14 | 15:16

2
Еми да, но не само. Вoeннa пoлиция е имaла разгoвoри със сoбcтвеникa на цeха за който не са дoкладвaли. Няма и десет дена след „caмoyбийcтвoтo” и Paдeв пoвишaва в звaниe гeнepал тoгaвaшният зам. диpектоp на ВП, и го нaзнaчава за диpеkтop на службaтa.

2021.09.14 | 14:21

1
Въпрос: Кой е основният замърсител в България? Отговор: Военна полиция, според зам.министъра. Е верно нема такава държава!!! Но, за съжаление все още има такъв народ.

Добави коментар

Водещи новини