Във Варна задържаха българин, издирван във Франция за куп престъпления

  • 27 август 2021 11:11

  • 2032
  • 1
Във Варна задържаха българин, издирван във Франция за куп престъпления
© Булфото (архив)

Варненският окръжен съд задържа под стража 36-годишния Христо Славов, издирван от съда в Марсилия. Той е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на 6 незаконни деяния. Европейската заповед за арест е издадена на 25 март т.г.

На 23 август той е задържан на територията на Първо РУ на МВР-Варна. В искането си френската държава посочва, че 36-годишният Христо е разследван за участие в престъпна група, която подготвяла престъпление. Заедно с други българи той бил нает, за да смущава конкуренти и да организира завземането на територия за продажба на наркотични вещества във френския град Перпинян. Незаконно транспортиране, държане и разпространение на забранени вещества са другите престъпления, за които е бил обявен за издирване, съобщава в-к "Монитор".

Предаваме на Германия български гражданин, издирван от немските власти за 16 престъпления

От 5 март 2020 г. българинът е бил предварително задържан във Франция, като от 3 март 2021 г. е поставен под юридически контрол. За престъпленията, за които е издирван Христо, законодателството на Република Франция предвижда "лишаване от свобода" за срок от 10 години.

Престъпленията са наказуеми и по българското законодателство. Пред Варненския окръжен съд 36-годишният Христо обясни, че във връзка с този случай е прекарал вече една година в ареста на френската държава и не даде съгласие за незабавна екстрадиция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.27 | 13:46

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини