Гледай на живо

Левски с последна тренировка преди двубоя с ЦСКА 1948

Обвинителен акт за мъж, обаждал се многократно с фалшив сигнал на телефон 112

  • 30 юли 2021 10:55

  • 409
  • 1
Обвинителен акт за мъж, обаждал се многократно с фалшив сигнал на телефон 112
© Булфото (архив)

Районна прокуратура - Варна предаде на съд 39-годишния Д.А., живущ в с. Звънец, обл. Варна, за извършеното от него престъпление по чл. чл.326, ал.1 от НК. Мъжът бил подведен под отговорност за това, че предал неверни повиквания за злополука към тел. 112, съобщиха от държавното обвинение.

В началото на януари 2021 година обвиняемият гостувал в село Генерал Киселово. След употребата на голямо количество алкохол, около 02:00 часа на 9 януари, той решил да позвъни на Единния европейски номер 112 от мобилния си телефон и да подаде невярно повикване за злополука.

Д.А. съобщил на оператора, че в центъра на селото има пребит човек, който не диша. Обвиняемият провел общо седем разговора с тел. 112, като във всеки един от тях допълвал информация за неверния сигнал, който подал, като твърдял, че пострадалият сериозно кървял. Обаждането му било предадено в най-близкото полицейско управление. На място незабавно били изпратени дежурен полицейски патрул и екип на Спешна помощ.

14-годишен си направи гадна шега на тел. 112

След внимателен обход на района, посочен като местопроизшествие, било установено, че пострадал човек няма, а обаждането е било лъжливо.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, Д.А. може да получи наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Константин Тодоров
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.30 | 11:11

1
Сега циганите ще го чукат в дранголника.

Добави коментар

Водещи новини