Две години и половина затвор за мъжа, прострелял жена на хоро в Ловеч

  • 20 юли 2021 20:51

  • 1321
  • 1
Две години и половина затвор за мъжа, прострелял жена на хоро в Ловеч
© Pixabay

На  две години и шест месеца лишаване от свобода е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Х.Й. е признат за виновен по повдигнатите му от Районна прокуратура-Ловеч три обвинения за извършени престъпления – причиняване на тежка телесна повреда на лице, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство. 

Простреляха жена, докато играе хоро на Нова година

Обвиняемият Х.Й. е осъден за това, че на 01.01.2021 г. в периода от 00:57 часа до 01:13 часа в гр. Ловеч, жк „Младост“ -  на паркинг пред блок,  чрез възпроизвеждане на изстрел с пневматична пушка, причинил тежка телесна повреда на Т. Т., като телесната повреда е причинена по начин, опасен за живота на мнозина и деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 9, пр. 1, т.12, пр.1, вр.  чл. 128, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325, ал.2,  вр. ал.1 от НК. 

Първа версия на криминалистите за стрелбата по жена на хоро в новогодишната нощ

Х. Й. е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 05.01.2021 г. в гр. Ловеч,  придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение - 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм, преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони  - престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. 

Полицията в Ловеч търси съдействие по случая с простреляната жена

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Филип Епитропов
1321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.20 | 23:17

1
Само за притежаване без разрешително 10 г

Добави коментар

Водещи новини