Обявиха официално фалита на болницата в Дряново

  • 23 май 2012 13:14

  • 709
  • 2
Обявиха официално фалита на болницата в Дряново
©

Габровският окръжен съд обяви фалита на Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Дряново и откри производство по несъстоятелност.

Задълженията на здравното заведение, което не работи от месец март, са повече от 1 милион лева.

До обявяването на фалита на общинската болница се стигна, след като най-големият от кредиторите - фирмата доставчик на медикаменти и консумативи - поиска от съда срещу лечебното заведение да бъде открито производство по несъстоятелност. Просрочените задължения към дистрибутора са 206 хиляди лева, като след него в списъка с кредиторите се нареждат Е-ОН, държавата, към която има неизплатени осигуровки и данъци, Общинска банка и персонала на лечебното заведение. Общият размер на задълженията, посочени в изготвената по делото съдебно-икономическа експертиза, са 1 милион и 224 хиляди лева. Те са трупани от 2007 година насам, докато болницата, която обслужва население от близо 10 хиляди души, спря да работи.

Последно стационарът, който премина през реформата в здравеопазването, беше преструктуриран в болница за долекуване и обемът работа по 5 клинични пътеки за физиотерапия и рехабилитация не можеше да покрие нито текущите, нито предходните задължения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
709 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.05.28 | 17:54

2
ужас,народа не бива повече да търпи тия на власт,да съсипеш болница е престъпление

2012.05.28 | 16:56

1
Не са виновни тия които са на влас а кмета и общинския съвет.Защото ги преизбраха за 2 ри мандат с гласовете на циганите в града за да могат да окрадат всичко което остана.

Добави коментар

Водещи новини