Гледат делото срещу Вальо Топлото

  • 23 май 2012 07:36

  • 622
  • 0
Гледат делото срещу Вальо Топлото
©

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров, обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери от „Топлофикация” София и пране на пари.

На 25 юни 2009 година състав на Софийски градски съд постанови 14 години затвор за бившия изпълнителен директор на столичната „Топлофикация”. Освен Димитров, обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството са и бившият началник на „Топлофикация” - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившата директорка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма „Шибър”, посредством която, според прокуратурата, дружеството е източено. Рогачев, Антонов, Стоилова и Абланска бяха обвинени, след като се откри, че Димитров има сейфове в „Пощенска банка”.

Съдийският състав призна Емил Антонов и Георги Рогачев за невинни, а Лина Абланска беше осъдена на 12 години лишаване от свобода, както и конфискация на половината й имущество. Мая Стоилова пък бе осъдена на 10 години затвор и също конфискация на половината имущество. Валентин Димитров и Лина Абланска бяха лишени от право 3 години да заемат управленски пост.

Началото на заседанието е от 9.30 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
622 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини