Съдът решава днес дали да се конфискува златото на цар Киро

  • 23 май 2012 07:10

  • 1105
  • 0
Съдът решава днес дали да се конфискува златото на цар Киро
© Булфото

Дали откритите златни бижута в мерцедесите на семейството на Цар Киро по време на бунтовете в Катуница от миналия септември ще бъдат конфискувани в полза на държавата, ще реши днес апелативният съд в Пловдив.

Това е второ заседание по делото за шофьора убиец Симеон Йосифов, който на 23 септември вечерта прегази с микробуса си и уби 19-годишния ученик Ангел Петров в селото.

Искането златните гривни, колиета, обеци и монети да бъдат конфискувани отправи на миналото съдебно заседание в апелативния съд прокурорът Красимир Папаризов. За накитите, които били намерени от полицията в две от луксозните возила на Рашкови, окръжният съд под тепетата постанови да бъдат върнати на собственичките им. Според хора от „царската фамилия” бижутата били на приятелките на двама от внуците на Цар Киро - Младенка Николова и Елеонора Василева.

Наред с това апелативните магистрати трябва да се произнесат и по назначени две експертизи. Едната бе поискана от защитата на Симеон Йосифов и е съдебно-психиатрична, пише "Монитор".

Втората е по настояване на прокуратурата и трябва да изясни дали Ангел Петров е починал по особено мъчителен начин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1105 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини