Прокуратурата: Имотна облага срещу глас за определен кандидат

  • 02 юли 2021 10:30

  • 1310
  • 4
Прокуратурата: Имотна облага срещу глас за определен кандидат
© Булфото (архив)

В прокуратурите на територията на страната към 16.00 часа на 01 юли 2021 г. са образувани 125 преписки по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите.

Образувани са общо осем досъдебни производства – за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Прокуратурата във Варна погна сигнали за изборни нарушения

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1310 4

Коментари 4

Добави коментар

2021.07.02 | 12:24

4
Божков каза – партията(ИТН) вече не е на Слави,ясно на кой е. Вече нямаме държава, не че и преди имахме, но след това нареждане – край! Плаче ми се! Много хора бяха избити през последните около 16 години в България, но алчната мутра, продъжи да фалшифицира изборите и граби, а не върна властта на БСП и Доган, извършваше се и геноцид в цялата държава. По-големи предатели от Цветанов и Бойко не сме имали, но в момента БСП, ГЕРБ и Мая са за предпочитане.

2021.07.02 | 12:22

3
ЧЕГЪРТ , ЧЕГЪРТ, ЧЕГЪРТ ! Бавно , но сигурно ГЕРБ и Тулупчекмеджето умират в агония ! Изчезват завинаги ! Ще останат лош спомен , срамен и позорен ! Който иска да си ги спомни наживо , да ходи в затвора на свиждане !
XXX

2021.07.02 | 12:04

2
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

2021.07.02 | 11:09

1
Борисов е сигурен, че много хитро е укрил заграбеното. И това е много забавно, защото историята на диктаторите показва, че всички като него завършват зле. Той започва да проумява какво е сторил на българите и че заблудите с фалшивите статистики вече не вършат работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по здравеопазване – това наследство не чертае розови перспективи. Лъже се, ако вярва, че „шефът“, както той нарича Бог, ще го избави от предстоящото. Сенките от миналото винаги се завръщат... Възмездието е неизбежно.

Добави коментар

Водещи новини