След разпита: Проговори бившият шеф на НСС Бойко Найденов

  • 26 юни 2021 10:16

  • 2874
  • 1
След разпита: Проговори бившият шеф на НСС Бойко Найденов
© Нова телевизия

Двама високопоставени прокурори бяха повикани миналата седмица в МВР. Това са бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и бившият шеф на следствието и зам.-главен прокурор Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност.

Поводът е сигнал, изпратен до вътрешния министър Бойко Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов бил на разпит в полицията

„Няма нищо драматично да бъдат снети обяснения на човек, бивш магистрат, сегашен адвокат. На първо място - трябва да уточним, че разпити не се провеждат, тъй като това е предварителна проверка. Колегите зададоха въпроси, на които аз отговорих. Няма нищо драматично”, посочи пред Нова Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност.

Допускането е, че е упражнен натиск върху свидетел от лидера на ГЕРБ да не свидетелства срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

„Към онзи момент нямаше такива данни”, коментира Найденов.

На въпрос - политическа или юридическа война вижда в момента, той отговори: „Мисля, че от 90-а година насам те са смесени. За съжаление, не можа да се отдели юридическата война, тази война, която се води в залите - чисто правната, от политиката. И това е лошо”, обясни Найденов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2874 1

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.26 | 10:56

1
На разпита не казал нищо, а в интервюто всичко.

Добави коментар

Водещи новини