Съдът в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от 7000 лева на несправедливо обвинен

  • 15 юни 2021 13:43

  • 281
  • 0
Съдът в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от 7000 лева на несправедливо обвинен
© Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от 7000 лева на несправедливо обвинен в убийство таксиметров шофьор, съобщиха от съдебната палата в Монтана.

На 5 ноември 2016 година Ц.П. /53 г./ и съпругата му Т.П. били наети да превозят с таксито от Враца до монтанското село Громшин пътника К.Д. При пристигането в селото между К.Д. и Ц.П. започнал спор, след като пътникът отказал да плати. Между двамата се разразила ръкопашна схватка, като в един момент шофьорът на таксито извадил и нож и намушкал опонента си. Той бил ранен, но оцелял. Прокуратурата повдигнала обвинение за опит за убийство на Ц.П. и Окръжният съд в Монтана го осъдил на 3 години затвор условно и да плати обезщетение от 25 000 лева. Апелативният съд в София обаче изцяло оправдал Ц.П. и постановил, че той е действал в условията на неизбежна самоотбрана.

Съдът: Борисов ще плати 10 000 лв. обезщетение на Манолова

След това шофьорът на таксито завел дело срещу прокуратурата за причинения му стрес, загуба на самочувствие, уронване честта и доброто му име в обществото, загуба на доверие в институциите, отчуждение с близки и приятели и за влошено здраве. Съдът е признал част от тези неща и е присъдил обезщетение от 7000 лева на Ц.П.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - София, уточниха от съдебната палата в Монтана.

Последвайте канала на

Novini.bg
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини