Оставиха в ареста задържания за комбайна с кокаин пловдивчанин

  • 17 май 2012 19:00

  • 1533
  • 0
Оставиха в ареста задържания за комбайна с кокаин пловдивчанин
©

Строителният предприемач от Пловдив Николай Николов, който беше задържан за трафика на 67-те кг кокаин, хванат по Гергьовден на Дунав мост в Русе, остава в ареста, реши апелативният съд във Велико Търново, пише "Стандарт".

Окръжният прокурор на Русе е повдигнал срещу него три обвинения - за придобиване и държане на наркотично вещество в особено големи размери, за контрабанда на наркотик във Варна, което предвижда от 15 до 20 години затвор, и за приготовление за контрабанда.

Разследващите са стигнали до Николай Николов, след като е било установено, че фирмата, закупила комбайна за пренасяне на дрогата, е пловдивската "Ей ди Ес експорт". Нейни собственици са били Емил Божков и Илия Божков, като първият е получавал всеки месец по 500 лв., без да извършва никаква реална дейност, което показва, че е бил фиктивно лице. Впоследствие фирмата е продадена на Атанас Стоев.

В същото време Русенският окръжен съд постанови постоянно задържане под стража на холандеца Корнелис Бренченс, когото прокуратурата обвинява за съпричастност към контрабандата, предаде БТА. Корнелис Бренченс (по документи - Бренченс Корнелис Адрианус Питър Йозеф) е гражданин на Нидерландия с постоянно  пребиваване в Пловдив, роден 1958 година, женен за българка, с  две деца. Съдът прие доводите на Окръжната прокуратура на Русе, която обвинява Бренченс в три престъпления. Най-тежкото от тях е контрабанда на наркотици, за което законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева. Съдът не уважи искането на защитата на холандеца за по-лека мярка. Адвокатът се аргументира, че Бренченс е в лошо здравословно състояние, няма доказателства за участието му в покупката и транспорта на комбайна с наркотика и че няма намерение да се укрие. Бренченс обяви, че ще обжалва съдебното определение за задържане под стража в Апелативния съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини