Прокуратурата образува четири наказателни производства по случая в Сливен (обновена)

  • 17 май 2012 15:19

  • 1786
  • 2
Прокуратурата образува четири наказателни производства по случая в Сливен (обновена)
©

Сливенската окръжна прокуратура е образувала наказателно производство срещу неизвестен извършител, което освен за купуване на гласове, ще се води и за данъчни престъпления и престъпления срещу финансовата и кредитна система на България.

Това съобщи на пресконференция говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова.

Наличните доказателствени източници сочат налични финансови злоупотреби, изразяващи се в теглене на кредити, връщането, на които е прехвърлено от титуляра на други фирми по схема, която ще се установява допълнително. За да се избегне политически натиск при разследването, то е възложено на Национална следствена служба.

Окръжната прокуратура в Сливен образува наказателно производство срещу неизвестен извършител по четири случая,  съобщи нейният говорител прокурор Виолета Калайджиева. Повод за тях е днешна публикация в столичен всекидневник, в която се съдържат подлежащи на проверка факти и обстоятелства, с оглед нарушения на закона. Имаме и някои предварителни  проверки, каза пред БТА Калайджиева. Според нея на този етап разследването ще се води от прокурор в Окръжната прокуратура срещу неизвестен извършител и обявяването на информация ще бъде пестеливо.

В сайта на прокуратурата са посочени четирите случая - за организиране на купуването на гласове в изборите за местна  власт, за избягването на данъчни задължения, счетоводно  нарушение и неверни декларации по ЗДДС, необявяване на производство по несъстоятелност, извършване на сделки с  незаконно придобито имущество и други. Едно от визираните престъпления е от периода 2007 - 2009 година, а останалите са от 2011 година. Във в. "Преса" днес е публикуван запис на скандален разговор между общинския лидер на БСП Мартин Славов и местния бизнесмен Галин Кънчев за задкулисно издигане на кандидатурата  на Кънчев за кандидат-кмет на БСП в Сливен и действия за  организирането и силовото контролиране, манипулиране и купуване на вота.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1786 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2012.05.25 | 19:11

2
Е ставате смешни, по тази логика трябва да следим с интерес и други две дела 1.ББ , 2.ЦЦ . Първото за злоупотреби със власт . Второто за незаконно придобито имущество и също злоупотреба с власт. Малко ми се струва че не само статиите ви куцат ми и са много пресяти и необективни.
лел

2012.05.24 | 20:33

1
и ти като шева ви Овчаров, тая сутрин по бтв се изпусна без да иска и каза нещо от рода "в бсп трябва да направят промени, така че такива скандали като Сливен не излизат наяве" та и твойта същата. да ви еба майката комустическа, ако бяхте толкова добри що преди седмица един мъж се самоуби и си уби детето ви. в невиждани времена на ръст до средата на 2008-ма, твойте шефове нищо не направиха, а само разграбиха държавата. всички червени сте за електрическия стол. толкова ли е сложно да го проумеете, народа ви мрази!!!

Добави коментар

Водещи новини