КПКОНПИ търси 22 млн. лв. от трима души

  • 28 април 2021 12:54

  • 944
  • 1
КПКОНПИ търси 22 млн. лв. от трима души
© КПКОНПИ

На свое редовно заседание днес КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища на обща стойност 22 240 639, 97 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията. В цената са включени и 34 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Силистра се внася иск срещу Денислав Иванов. Той е обвинен от прокуратурата на избягване плащането на данъци в особено големи размери - в нито един от случаите, в които е придобивал и регистрирал леки и товарни автомобили, не е плащал дължимите данъци и такси.

КПКОНПИ погна д-р Десислав Тасков и Росина Станиславова за конфликт на интереси

Исковата молба на КПКОНПИ срещу него е в размер на 119 249 лв., като се претендира и стойността на 33 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пазарджик се претендира сумата от 21 857 719,28 лв. от Васил Шуманов, както и стойността на 1 автомобил. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е получил значителна сума пари, за които е предполагал към момента на получаването, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление – длъжностно присвояване. Според повдигнатото обвинение, деянието е извършено по поръчение на организирана престъпна група.

В Софийски градски съд се внася иск срещу Петко Митов на стойност 263 671,69 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е направил опит да изтегли пари от банка, за които е предполагал, че са придобити от тежко умишлено престъпление – измама, извършена на територията на Р Франция, за покупка на акции и заплащане на комисионна, като за целта е създадена фиктивна фирма в България.

КПКОНПИ иска отнемане на над два милиона лева

Деянието е останало недовършено, тъй като превеждането на сумите е осуетено от служители на банката. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в доходите на лицето, поради което е предявен и искът за отнемане срещу него.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини