Адвокати искат връщане на делото за жестоката катастрофа в Своге, клиентите им не разбирали вината си

  • 22 април 2021 13:23

  • 676
  • 2
Адвокати искат връщане на делото за жестоката катастрофа в Своге, клиентите им не разбирали вината си
© Булфото (архив)

Софийският окръжен съд ще решава да даде ли ход по същество на делото за тежката автобусната катастрофа край Своге от 25 август 2018 година, при която загинаха 20 души, а други десет бяха ранени.

Шестима са подсъдимите, сред тях е и шофьорът на катастрофиралия автобус и лица, свързани с поддръжката и контрола на пътя, където стана трагедията, има началник на асфалтова база, ръководител на проекта за ремонта на пътя, технически ръководител, строителен инженер и директор в АПИ.

Прокуратурата внесе обвинителния акт за трагедията край Своге - шестима обвиняеми сядат на подсъдимата скамейка

135 са лицата пострадали или наследници на загиналите. Много малко от тях поискаха да се конституират като частни обвинители, а само един предяви граждански иск към шестимата в размер на 50 000 лева.

Адвокатите на всички подсъдими искат обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата заради съществени, но отстраними процесуални нарушения.

Според тях от обвинителния акт не става ясно с кои свои действия или бездействия подсъдимите са допринесли за тежката катастрофа по механизма, описан в обвинителния акт „независимо съпричинителство“.

Това пък им пречи да формират адекватна защитна теза, за да могат да защитават правата им пред съда. Предстои съдът да се произнесе по това искане, за да стане ясно дали делото ще тръгне по същество.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Протестиращ

2021.04.22 | 13:52

2
Аз ще карам пиян, с наркотици, с висока скорост и без да спазвам дистанция - после ако направя катастрофа и има някоя ръждива гайка на мантинелата или асфалтът е по-гладък от обичайното, ще ви скъсам отзад от дела!!! Управниците ще са ми виновни със сигурност!

2021.04.22 | 13:30

1
Поредната нарочна издънка на прок.уратурата, която ще остави гейберастките убийци на свобода.

Добави коментар

Водещи новини