Поредната условна присъда за смърт на пътя

  • 14 май 2012 19:05

  • 969
  • 2
Поредната условна присъда за смърт на пътя
©

Окръжният съд в Добрич постанови поредната условна присъда за смърт на пътя.

23-годишният Севгин Ахмед от село Йовково е наказан с година и половина условно лишаване от свобода при три години изпитателен срок, след като през 2010 г. причинил по непредпазливост смъртта на 20-годишен младеж.

Близките на загиналия Мустафа не приеха присъдата. Според тях убийствата по пътя ще продължат, ако виновните, вместо да влизат в затвора, получават условни наказания, информира бТВ.

Бащата на момчето Юсеин Мустафа се закани да обжалва наказанието. Той дори обяви, че е готов да тръгне чисто гол от Съдебната палата на Добрич до центъра на града, за да търси гласност на проблема си.

Катастрофата е станала на околовръстното шосе на Добрич. Асфалтът по пътната настилка бил мокър, а колата се движела със 130 км/ч, при допустими 90. Заслепен от насрещно движещ се микробус, шофьорът загубил контрол над колата, преминал в насрещното платно и се ударил в дърво. При удара пътникът на задната седалка получил множество наранявания и няколко часа по-късно починал.

Последвайте канала на

Десислава Станева
969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Смисълът на присъдите

2013.12.13 | 14:43

2
е да се покаже на обществото какво би ти се случило, ако направиш същото. На второ място идва и наказанието на самия извършител. Подобни присъди увеличават безотговорността у хората зад волана. Те увеличават произшествията и са причина за много бъдещи трагедии.
AJ4A

2012.05.16 | 05:18

1
Този, който "спасява" престъпник УБИЕЦ от затвора Е НЕ ПО-МАЛЪК ПРЕСТЪПНИК ОТ ПРЕСТЪПНИКА!!!! Другарю Груев, Вие и Вашата недъгава съдебна система трябва час по-скоро да бъдете пратени в историята!!!!! Чиста проба ПОРНОГРАФИЯ е това, което в момента се случва в българския съд!!!! Пълен абсурд е ЗА ТОВА ЧЕ СИ ДАЛ КЛЮЧОВЕТЕ ОТ КОЛАТА СИ ДА ПОЛУЧИШ 10 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО, А ЗАТОВА, ЧЕ СИ КАРАЛ ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА АЛКОХОЛА С 40 КМ. НАД РАЗРЕШЕНОТО, ДА ПОЛУЧИШ ГОДИНА И ПОЛОВИНА УСЛОВНО!!!! На кого служи "дирижираната от Вас" съдебна система, другарю професор?!?!?!? Рано или късно ВИЕ И ВАШИТЕ "ДРУГАРИ" ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТЕ И ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ЗА ГАВРАТА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЯТО ЕЖЕДНЕВНО ИЗВЪРШВАТЕ ЧРЕЗ "НЕДЪГАВИТЕ" СИ СЪДЕБНИ АКТОВЕ И "СТРАННИТЕ СИ" ПРОЦЕСУАЛНИ ДЕЙСТВИЯ!!!!

Добави коментар

Водещи новини