Сърбин, задържан у нас по искане на САЩ, избяга, докато е под "домашен арест"

14 април 2021 20:51

Сърбин, задържан у нас по искане на САЩ, избяга, докато е под "домашен арест"
© МВР (архив)
1585 7

Сърбин, задържан у нас по искане на САЩ, избяга, докато е под домашен арест.

Жарко Момчилович е сочен за участник в международен наркотрафик. Чужденецът е бил освободен от ареста на 2 април от Софийския градски съд. Вече е обявен за издирване.

Екстрадират българин, издирван от Република Франция за измами на нейна територия

Момчилович е смятан за член на прочутия Земунски клан – мощна престъпна организация в Сърбия. Търсен е заради дело в Районния федерален съд на Ню Йорк по обвинения за внос на хероин в САЩ.  Задържан е в София през януари. Така до преди дни, когато е пуснат под домашен арест, докато чака делото за екстрадицията му.

И така Жарко Момчилович е трябвало да бъде под домашен арест, но по наша информация той изобщо не е пребивавал на адреса, на който е трябвало да бъде.

Адвокатката му твърди друго. „Мярката „домашен арест” се контролира от МВР. Миналата седмица, във вторник към 18:30 часа отидох дотам. Докато бях там, дойдоха служители на МВР и го провериха”, заяви Аделина Натина. 

Българи, обвинени за убийство в Атина: Не сме виждали Янис Макрис

Апартаментът в столичния квартал „Кръстова вада” е собственост именно на адвокат Натина. Договорът за наем между нея и близки на мъжа е сключен ден преди да го освободят под домашен арест.

Сърдечно заболяване е един от мотивите съдът да го пусне на свобода. А другият – сключеният договор за наем. В последната дума пред магистратите Момчилович казва, че няма намерение да се укрие.

„Дори не беше докаран, защото заболяването му е от такова естество, че може да умре всеки един момент – руптура на сърцето. Изрично е записано, че не може да пътува”, обясни Аделина Натина.

Кадър: Нова

Според източници на Нова телевизия сърбинът вече е избягал от България с помощ от свои близки. Те са му помогнали да напусне страната през зелена граница посока Сърбия.

„Прокуратурата не е виновна за всичко в тази държава. Вие сте журналисти отправете си въпроса към съда. Прокуратурата е протестирала в срок”, заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Вижте и това видео от нашия архив:

Радина Лазарова
1585 7

Коментари 7

Добави коментар
Иван

2021.04.15 | 13:39

7
този престъпник не страда от РУПТУРА НА СЪРЦЕТО. ЕТО КАКВО ОЗНАЧАВА РУПТУРА: Разкъсването на сърцето е нарушение на целостта на стените на сърцето. Най-често това се случва под формата на сериозно усложнение на миокарден инфаркт. ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК , КАКТО И ЗАЩИТАТА МУ ЛЪЖАТ И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА! БЯГСТВО!
Alisca17

2021.04.15 | 10:04

6
­­В­­­и­ж­­­т­­­е­ ­­м­­­о­­я­т­а­ ­­т­­и­­­й­­н­ ­п­­у­­т­­­к­а­­ ­­­-­ ­­­W­­­W­­W­­.­­­B­­G­­1­7­­.­C­L­U­B­­­
СЪРБИНА

2021.04.14 | 23:45

5
ОВО ЙЕ ЖАНДАРСКА СВАТБА! КО ЙЕ ДОШАО КО ГО ВНО, ОТИЧИ ЧЕ, КО ГООО ВНО. :)
ФАРАОН

2021.04.14 | 23:40

4
СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СЪРБИНА СЕ Е НАСОЧИЛ КЪМ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО! БЕГАЙТЕ ПРЕЗ ТУНЕЛА КЪМ ЮЖНИЯ ПАРК, ДОКАТО НЕ ВИ Е НАСТИГНАЛ СЪС СЕКИРИТЕ! :)
ФАРАОН

2021.04.14 | 23:34

3
ЛОША НОВИНА! ОТКАЗАЛ СЕ Е ДА БЯГА. ВЕЛЬКО ИДЕ :) БЙЕ-ЖИ-ТЕ УСТАШИ!!! :)
ФАРАОН

2021.04.14 | 23:31

2
БЙЕЖИ ВЕЛЬКО! БЙЕЖИ! :)
симпатизант

2021.04.14 | 22:05

1
защо трябва да даваме браткото сърбин на американците...... сърбите са наши братя,по европа най много ни помагат сърби и турци...(мое мнение,многократно за мен доказано) това деяние по никакъв начин не пречи на бг,даже ме кефи че точно така е станало

Добави коментар

Водещи новини