КПКОНПИ внесе иск срещу бившия зам.-екоминистър Красимир Живков

14 април 2021 14:30

КПКОНПИ внесе иск срещу бившия зам.-екоминистър Красимир Живков
© Булфото (архив)
688 0

Антикорупционната комисия внесе в съда искания за близо три милиона лева, част от които е и стойността на 12 имота.

От КПКОНПИ съобщават, че единият от исковете е срещу Красимир Живков за 871 033,67 лв. Става дума за идеални части от имоти в София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в Ботевград, поземлен имот в Правец и паркомясто в Поморие. Живков е обвинен от прокуратурата за това, че в качеството си на заместник-министър на околната среда и водите е участвал в организирана престъпна група.

В съда в Бургас е внесен иск срещу Злати Илиев на стойност 217 108,90 лв. Срещу него е повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че е участвал в престъпен сговор за извършване на кражби. В исковата молба до съда се претендира и отнемане на един недвижим имот.

КПКОНПИ конфискува имущество за близо 1,8 млн. лева

В Пловдив има иск на стойност 1 905 109.27 лв. срещу Боян Савов. В цената са включени и пет недвижими имота. Савов е привлечен като обвиняем от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, извършени в София, Пловдив и в Бургас - избягване на плащането на данъци, подаване на декларации с невярно съдържание към данъчните власти и съставяне на неистински счетоводни документи.

Novini.bg
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини