Окръжната прокуратура в Бургас разпореди проверка за разораването на плаж "Смокиня"

13 април 2021 14:42

Окръжната прокуратура в Бургас разпореди проверка за разораването на плаж "Смокиня"
© Булфото (архив)
233 1

Окръжна прокуратура - Бургас разпореди проверка по данни, касаещи разораване на пясъчната ивица на плажа "Смокиня" в Созопол. Проверката ще бъде осъществена от служители на Областната дирекция на МВР - Бургас, които имат правомощия за извършването ѝ, установени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Това съобщиха от прокуратурата.

От там добавиха, че действията по проверката започват незабавно. При стартиране на административно наказателно производство и при констатация на административно нарушение може да бъде използван целият обем на възможности, предвидени в Закона за административните наказания и нарушения /ЗУЧК/, които позволяват отнемане в полза на държавата на средствата, с които е осъществено нарушението.

С цел предотвратяване и преустановяване на административните нарушения по ЗУЧК, както и за предотвратяване и отстраняване на вредните последици от тях, компетентният или оправомощени от него длъжностни лица могат да приложат и административни мерки спрямо физически или юридически лица.

Окръжната прокуратура в Бургас трябва да бъде уведомена за предприетите мерки в срок до 19 април.

Забраниха навлизането на тежка техника след разораването на плаж "Смокини-Север"

Novini.bg
233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2021.04.13 | 15:08

1
Убиват всеки ден черноморието ни. В морето откато сме в НАТО само бойни кораби, на сушата олигарси застрояват всяка ивица плаж. Гнусна държава. После защо всички в Гърция.

Добави коментар

Водещи новини