Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми жена и мъж за контрабанда на хероин

  • 29 март 2021 11:45

  • 422
  • 0
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми жена и мъж за контрабанда на хероин
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа жена и мъж за контрабанда на 1 кг хероин за 90 000 лева през ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят с Н.А. /37 г./ и нейния предполагаем подбудител и помагач Й. А. /42 г./ е от 25 март.

Обвиняемата Н.А. пътувала с автобус от Турция към България. При извършена щателна митническа проверка на пункта е било установено, че тя пренасяла пратка с високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото ѝ.

Образувано е било досъдебно производство, като е било възложено на служители от ГДБОП да установят и други съпричастни към престъплението лица. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в Пловдив от обвиняемия Й. А.

Полицията задържа двама души за наркотрафик през ГКПП "Кулата"

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а днес Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Н. А. и Й. А., уточниха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини