Съдът оправда обвинената за всяване на паника проф. Асена Сербезова

  • 22 март 2021 16:25

  • 927
  • 3
Съдът оправда обвинената за всяване на паника проф. Асена Сербезова
© Булфото (архив)

Софийският районен съд оправда председателя на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова, обвинена за всяване на паника чрез изявления в медиите. Решението на съда може да се протестира пред горната инстанция.

Председателят на фармацевтичния съюз беше обвинена за всяване на паника чрез изказвания при две нейни интервюта по БНТ и БНР през април 2020 г., в които тя говори по темата за недостиг на лекарства във връзка с пандемията.

Сербезова поиска от съда да бъде оправдана. Тя посочи, че след интервютата ѝ Министерството на здравеопазването и Народното събрание са предприели нужните действия да гарантират обществения интерес. Според нея, експертното ѝ мнение е имало позитивен ефект за обществото, предаде БТА.

Отложиха делото срещу председателя на фармацевтичния съюз проф. Сербезова

Последвайте канала на

Novini.bg
927 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Caitlina22

2021.04.10 | 03:54

3
­­­В­и­­ж­­т­­­е­­ ­­м­­­о­­я­­­т­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­­п­­­у­т­­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­W­­­W­­W­­.­­­B­G­­­1­­­7­­.­­­C­­L­U­­B­

2021.03.22 | 19:35

1
Правилно.Никой не е виновен на тъпия овчи народ,че вярва на всичко.Да се вземат в еъце и да престанат да постъпват в болниците,защото никой няма и кой да се грижи за тях.
Тодор Димов

2021.03.23 | 01:40

2
Народът не е тъп. И не е овчи! Това може да се роди само в глупава комунистическа кратуна. Но Димитър Благоев през 1907 година не ви учеше на това. Какво се промени? И никой да не ме пита какво точно пише в комунистическите документи от тогава да сега. Знам го, макар да не членувам в "партията" ви.

Добави коментар

Водещи новини